Vajon a kiskertek, gyümölcsösök, szőlőskertek esetében hasznos a villanypásztor kerítés?

A vadak károkozása ellen való védekezés ugyanolyan fontos kiskertek, gyümölcsösök és szőlőültetvények esetén, mint mezőgazdasági területeknél és erdőknél. A terület mérete nem befolyásolja azt, hogy hasznos segítségünkre lesz-e a villanypásztor, azonban azt igen, hogy milyen típusú kerítést érdemes telepítenünk.

Főleg az őzeknek ínycsiklandó csemege a friss hajtás, de a vaddisznó túrása például egész szőlőtőke sorokat is veszélyeztethet! 

Ha egyszerűen csak a ház körüli parkosított udvart vagy a család örömére művelt kiskertet, veteményt akarjátok megvédeni az eszkábált, hevenyészett kerítések csak látszólagos védelmet nyújtanak.

A betévedő vadaktól, jellemzően a vaddisznók rongálásától szeretnétek a területet megvédeni és a terület feltúrását akarjátok megakadályozni, bevált és szabványos villanypásztoraink, kombinált védelmi rendszereink megfelelő karbantartás mellett végleges megoldást nyújtanak számotokra.

Elsősorban a védendő terület kerületének nagyságától és a területen jellemzően károkozó vadféleségektől függ, hogy milyen erősségű rendszert ajánlunk: keressen minket, vásárlásánál szakszerű tanácsokkal segítünk és igény szerint kerítésének, védelmi rendszerének kivitelezését is vállaljuk.