Hogyan tartóztathatjuk otthon a kutyánkat, ha kikötni nem szabad?!

Már tavaly is röppentek fel olyan hírek, hogy változnak a kutyatartás szabályai. Eszerint például 90ezer forintos büntetés jár annak a gazdának, aki nem gondoskodik arról, hogy az általa tartott állat biztonságosan legyen elhelyezve és ne szökhessen meg. 

Továbbá, már az 1998-as XXVIII. törvény  is szabályozta, hogy milyen feltételekkel és milyen hosszú láncra lehet kikötni egy kutyát, a 2012-es rendelet ezt tovább szigorította.

2016 január elsejétől pedig életbe lépett az új jogszabály, amely alapján tartósan nem lehet láncon tartani kutyákat.

De mit tegyen a kalandokra vágyó trükkös eb tulajdonosa, ha a bírságokat is elkerülné, a kutyáját is megtartaná, mégsem szeretné ezt látni:

A villanypásztor remek megoldás, ha ilyen gondokkal szembesülünk. Kutyánk gyorsan megtanulja, hogy meddig merészkedhet, anélkül, hogy kínoznánk vagy jogszabályokat sértve súlyos büntetéseket kockáztatnánk. A szabványos villanypásztor sérülések nélkül, gyorsan segít megtanulni a kutyának, hogy otthon a helye:

Vagy akár azt is, hogy a kerti tóban nincsen helye:

További információért, szakértő segítségért keressen minket elérhetőségeinken vagy látogasson el boltjainkba, webáruházunkba! Legyen a család minden tagja nyugalomban, biztonságban és vidámságban!