Villanypásztor kutyáknak

Egyik kutyákkal foglalkozó bejegyzésünkben tárgyaltuk azokat a törvényeket, melyek alapján szigorúan, komoly pénzbírsággal büntethetik azokat a kutyatartókat, akik tartósan láncon tartják ebeiket, s azokat is, akik nem gondoskodnak megfelelően arról, hogy kutyájukat ne hagyják szabadon elkóborolni.

Minden gazda szereti a kutyáját vagy kutyáit, s remélhetőleg amúgy sem szeretné láncon tartani, s a bírságok mellett amúgy sem szeretné sem elveszíteni, sem különféle, esetenként akár költséges kalandokba engedni. Ha viszont a szeretett szőrös társunk a szökés nagymestere, érdemes megfontolnunk a villanypásztor használatát, ami nem veszélyes a kutyusra, viszont segít neki megtanulni a kereteket. Ha már megtanulta, akár ki is kapcsolható a rendszer, elég lehet a kerítés látványa is!

 Hogy miért ne házilag próbáljanak maguknak villanypásztort barkácsolni, arról itt olvashatnak bővebben. S hogy mit ajánlunk mi?

Villanypásztor rendszerek kutyák számára

Villanypásztoros védelem kutyáknak

A kutyák számára megfelelő soros villanypásztor négy huzal javasolt, a talajtól számított 20, 40, 60 és 80 centiméterre. 

Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy a kerítést láthatóvá tegyük. Egyrészt az emberek számára, megfelelő figyelmeztető jelzésekkel és az elektromos kerítésre, áramütésre figyelmeztető táblák használatával. Másrészt a kutya számára is, erre jó megoldás például, ha a legfelső vezetéknek egy szélesebb, fehér vagy színes szalagot használunk. Nálunk szakmai segítséget kaphat vásárláskor, s mivel az elégedett vevő a legfontosabb számunkra, biztos lehet abban, hogy a legkedvezőbb döntést hozhatja meg segítségünkkel.