A villanypásztor karbantartása télen

Lassan kopogtat a tél, felvesszük a melegebb kabátot, a melegebb csizmát, befűtünk a kandallókba. De milyen gondoskodást igényel elektromos kerítésünk, villanypásztor rendszerünk a téli időszakban?!

A Vinex BT hosszú évek tapasztalata alapján azt javasolja, tartsuk áram alatt villanypásztor rendszerünket télen is, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a téli időszakban több odafigyelést igényel elektromos kerítésünk.

Télen kevesebb a napsütéses órák száma, extrém esetben hetekig nincs elég erős napsütés és a szürke, ködös időben a napelemek sem tudják ellátni feladatukat. Így aztán - ahogy mi is "lemerülünk" télen -, úgy az akkumulátoraink is nehezebben viselik ezt az időjárást. 

Már a téli időszakra is akad kedvezőbb megoldás: a polikristályos napelemek, mert ezek a szűrt fényt is képesek hasznosítani!

Azonban ahol monokristályos napelemek működnek, heti rendszerességgel szükséges ellenőrizni az akkumulátorok töltöttségét! Minden villanypásztor rendszer időközönkénti ellenőrzése a téli időszakban is javasolt.

További szaktanácsadással állunk rendelkezésükre elérhetőségeinken!