Villanypásztor lovaknak

Állataink tartására sokféle villanypásztoros kerítés és karám elképzelhető. A villanypásztor kerítés és/vagy karám felépítése függ az állat méretétől, a környezet adottságaitól, a használat jellegétől is.

Lovak tartásához, amennyiben hagyományos soros villanypásztor kerítésben gondolkodunk, a szükséges távolságok és magasságok a következők: a talajtól számított első huzalt 50 cm magasságban, a következőt - a talajtól számított - 95 cm-es magasságban, a harmadikat pedig - szintén a talajtól számított - 140 cm-es magasságban célszerű elhelyezni. Kisebb termetű lovaknál és póniknál a talajtól számított 45 - 75 - 120 cm-es magasságokban elhelyezett huzalokat javasoljuk.

Villanypásztoros védelem lovaknak

Hagyományos soros villanypásztor rendszer lovaknak

 

 

Villanypásztoros védelem lovaknak

Hagyományos soros villanypásztor rendszer lovaknak

A láthatóság érdekében javasolni szoktuk, hogy a legfelső vezetéknek egy szélesebb, fehér, vagy színes szalagot használjanak. Kérjenek bátran szakmai segítséget a vásárláshoz! Így semmi sem marad majd ki a szükséges holmik közül, de akár a rendszer megtervezéséhez és felépítéséhez is segítséget kaphatnak a Vinex Villanypásztor Szaküzlet és Állattartók Boltjában Szombathelyen vagy Zalaegerszegen is.

Vinex soros villanypásztor kerítés, elektromos karám